Golf 2 `92 1.6D Nece da upali preko kljuca.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • wizzardz01
    CBC Početnik
    • 18.03.2010
    • 4
    • Banja Luka BIH

Golf 2 `92 1.6D Nece da upali preko kljuca.

E ovako pozdrav svima prvo, dosao sam na ovaj forum jer imam problem sa paljenjem auta.

Naime problem je taj kad okrenem ljuc da upalim elektroniku gori zuta lampica, ugasi se i tad su grijaci zagrijani i znam da rade jer sam promenio sva 4 + relej, nakon toga okrenem kljuc do kraja i nista se nedesava ostale 3 crvene lampice malo potamne i vrate se i nece, prije je moglo iz 2-3 pokusaja al sad uopste neradi.

Uspio sam da upalim tako sto sam zakacio zicu na alnaser ili je to ono sto sam uradio nisam siguran da je alnaser, kad zagrijem i kad se ugasi zuta spojim tu zicu na + od akumulatora dok su grijaci zagrijani tako da izverglam (rucno) i upali.

Molim vas da mi kazete do cega je ovo, meni je prijatelj rekao da je brava, promenio sam grijace i relej dali moze nesto drugo biti, svi osiguraci su ispravni.

Hvala wizz.
  • Vidan KV
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2007
    • 432
    • Kraljevo
    • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Re: Golf 2 `92 1.6D Nece da upali preko kljuca.

....dobro ti je rekao-brava ili uložak brave......pozzzz!

Comment

• wizzardz01
      CBC Početnik
      • 18.03.2010
      • 4
      • Banja Luka BIH

NE CITIRAJ POST IZNAD

Edit by Eon

Evo sad bas sam probao upaliti posle 5 sati i upali iz prve neznas sto sad hoce a tamo sam 20 puta probo i nece, jer moguce da se tokom voznje pomjeri to i popravi a nekad pokvari?

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

moze i da je nesto banalno..ta buksna na samom automatu anlasera ( to je mesto gde si doveo + sa akumulatora)mozda je korodirala.
        ili probas sa probnom lampom ili pomotju jedne rezervne sijalice improvizujes..da li kada pokusas da zaverglas dolazi struja + na tu zicu.
        ako dolazi onda je brava ispravna a oslabio je automat anlasera. ako ne dolazi struja onda je do uloska brave.
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• wizzardz01
          CBC Početnik
          • 18.03.2010
          • 4
          • Banja Luka BIH

Neznam dali dolazi struja na zicu, znam samo da kad stavim zicu na akumulator + da dosta zavarnici i ako duze drzim na akumulatoru krene verglati, nevjerujem da je do alnasera jer cim drzim zicu na akumulatoru 2 sec istog trenutka upali auto.

Ja sumnjam na bravu jer ako je koridirala buksna ta sto si spominjao onda bi isto kad bi spojio direkt na akumualtor bez da ide preko brave, nebi htjelo upaliti, ali ipak pali, znaci da se negdje gubi kontakt izmedju brave-akumualtora-alnasera ispravi me ako sam pogresio negdje

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

ako kad das kontakt i okrenes kljuc da startujes motor sijalice na kontrolnoj tabli slabije zasvetle, a motor ne zavergla onda nije do uloska brave vec do automata anlasera,anlasera samog (cetkice biksne),ili do instalacije koja dovodi + do brave i sprovodi ga do automata anlasera. (stari auto moze da ima veliki pad napona kroz staru instalaciju,buksne i kroz delimicno dotrajali ulozak brave) .. znaci MOZE DA BIDNE i ulozak brave ALI NEMORA DA ZNACI.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• wizzardz01
              CBC Početnik
              • 18.03.2010
              • 4
              • Banja Luka BIH

I ja sumnjam sad na alnaser jer to sto si rekao za sijalice sve stoji i nema sta brava vjerovatno radi jer sam je promenio tj ulozak pre godinu dana, dali bi pomoglo ciscenje cetkica alnasera? Jer sad pali na kljuc al kad ga okrenem moram cekati 1-5 sec da krene da vergla.

Comment

Working...
              X